24" July 2017

CLARIFICATIONS NO. 1

ITB No: MDV-ITB/01/2017

For the Construction and Refurbishment of Waste Management Centres in 10 Islands in the
Laamu Atoll in Maldives

Dear Bidders,
Please note the following answers to questions received from bidders:

Question 1:
Will there be an advance Payment and if so what is the percent and can you accept an Advance
Payment Guarantee Bond from Allied Insurance Company.

UNDP-Maldives Answer 1:

Please refer to Amendment No. 1, Clause 1, where it indicates Advanced Payment is allowed.
Maximum acceptable percentage is 20% of the contract amount.

No, UNDP does not accept advanced payment guarantee from Allied Insurance Company, please
refer to the following paragraph which is mentioned on page 14 of the ITB document:

38. Bank Guarantee for Advanced Payment:

Except when the interests of UNDP so require, it is the UNDP’s preference to make no
advanced payment(s) on contracts (i.e., payments without having received any outputs).
In the event that the Bidder requires an advanced payment upon contract signature, and
if such request is duly accepted by UNDP, and the said advanced payment exceeds 20%
of the total Bid price, or exceed the amount of USD 30,000, UNDP shall require the
Bidder to submit a Bank Guarantee in the same amount as the advanced payment. A
bank guarantee for advanced payment shall be furnished in the form provided in this
ITB.

Question 2: Do we need to construct street DB foundations on the road while laying Electric
feeder cable to the site?

UNDP-Maldives Answer 2:

Yes, this work falls under the civil contractor’s scope.

Question 3:
Your BOQ does not have a PRELIMINARIES bill for inserting Mobilization, Demobilization and
Managerial costs. Please clarify where we should insert these costs.

UNDP-Maldives Answer 3:

Please refer to answer number 14 in the pre-bid minutes of meeting which states “A: The
technical specification in the BOQ state that such costs should be incorporated into the works
mentioned in the BOQ while submitting the bid. Therefore, bidders are required to incorporate
the costs in the given BoQs.”
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