View Notice

Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru druge faze projekta Via Dinarica
Procurement Process :CP-QB-FBS - Call for Proposal – Quality Based Fixed Budget
Office :UNDP CO BIH - BOSNIA AND HERZEGOVINA
Deadline :13-Aug-21
Posted on :26-Jul-21
Development Area :TOURISM  TOURISM
Reference Number :81174
Link to Atlas Project :
00107283 - Via Dinarica: Second project phase
Documents :
Prilog I_prijedlog projekta.docx
Prilog II_budzet.xlsx
Prilog III_plan aktivnosti.xlsx
Prilog IV_pismo namjere_sufinansiranje.doc
Prilog IVa_pismo namjere_dodatno sufinansiranje.doc
Prilog V_izjava o partnerstvu.doc
Prilog VI_Izjava o preuzimanju obaveze plasmana.doc
Smjernice za podnositelje prijava Javni poziv_lanci vrijednosti_2021.docx
Overview :

Via Dinarica je koncept koji povezuje sedam država, obuhvaćajući Dinarske Alpe od Slovenije do Albanije. U proteklih nekoliko godina, Via Dinarica je postala regionalna turistička destinacija koja nudi planinarenje svjetskog ranga, biciklizam, skijanje, ribolov, kajakaštvo, rafting, speleologiju i pregršt drugih mogućnosti za istraživanje Dinarida te upoznavanje tradicionalnog načina života i gastronomije. Stoga je Via Dinarica (http://viadinarica.com) platforma koja ima potencijal za razvoj lokalnih zajednica i malih preduzeća u području ugostiteljstva te pružanja turističkih usluga u okviru aktivnog turizma na lokalnom, državnom i međunarodnom nivou, kao i promociju istorijske i kulturne baštine.

Poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava je jedna od aktivnosti u okviru druge faze projekta Via Dinarica, koji implementira i sufinansira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS). Druga faza ovog projekta se provodi u saradnji sa domaćim partnerima – Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine,  Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske, Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, koje i finansijski podržava projekat, te lokalnim vlastima kao i nevladinim i privatnim sektorom aktivnim u turizmu. 

Prijave moraju biti dostavljene u zatvorenoj koverti preporučenom poštom, kurirskom poštom ili lično (potpisana i datirana potvrda će biti dodijeljena licu koje lično dostavi prijavu) na sljedeću adresu:

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP)

Zmaja od Bosne bb, 71 000 Sarajevo, BiH

Druga faza projekta Via Dinarica

Prijave dostavljene drugim putem (npr. putem faksa ili email-a) neće biti uzete u razmatranje.

Krajnji rok za podnošenje prijava je petak, 13.8. 2021. godine do 16:00 sati, što potvrđuje datum na otpremnici, poštanski žig ili priznanica.

Dostavljena projektna dokumentacija se ne vraća.

Prijave podnesene nakon isteka roka se neće uzeti u razmatranje.

Naknadne dopune prijave, objašnjenja, obrazloženja i sl., dostavljeni nakon isteka roka, neće se uzimati u obzir, osim ako ne budu izričito zatražene od strane UNDP-a.

Neposredno nakon objave javnog poziva projekat Via Dinarica će organizovati online info sesije tokom kojih će se prezentirati svi aspekti javnog poziva te pojasniti uslovi i kriteriji. Pored ovoga, tokom sesija potencijalni podnosioci prijava će imati priliku postavljati pitanja o javnom pozivu.

Info sesije za ovaj javni poziv će se održati u sljedećim terminima:

Info sesije će biti održane putem online platforme (Zoom) za video i audio konferencije.

Za prijavu na jednu od info sesija potrebno je poslati ime i prezime, e-mail adresu na koju će biti upućen poziv za uključivanje u online info sesiju, te napomenu za koju info sesiju se prijavljujete (prva ili druga info sesija), s naslovom/predmetom Prijava na Via Dinarica info dane.

Prijavu je potrebno poslati na e-mail adresu registry.ba@undp.org i to za:

  • prvu info sesiju, koja će se održati u petak, 30.7.2021. godine u 10.00 sati, najkasnije do četvrtka, 29.7.2021. godine (do 12.00 sati).
  • drugu info sesiju, koja će se održati u ponedjeljak, 9.8.2021. godine u 10.00 sati, najkasnije do petka, 6.8.2021. godine (do 12.00 sati).

Nakon isteka roka za prijave na jednu od info sesija, prijavljene osobe će, na navedenu e-mail adresu, dobiti link za priključivanje na video konferenciju u odabranom terminu.

Sva dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti isključivo putem elektronske pošte, najkasnije 7 dana prije isteka roka za podnošenje prijava, sa jasno naznačenim nazivom poziva u predmetu poruke, i to na sljedeću e-mail adresu: registry.ba@undp.org.