View Notice

JAVNI POZIV A UNAPREĐENJE EFIKASNOSTI INDUSTRIJSKIH RESURSA I CIRKULARNIH LANACA VRIJEDNOSTI U POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENOM SEKTORU
Procurement Process :Other
Office :UNDP Country Office - BOSNIA AND HERZEGOVINA
Deadline :14-Oct-22
Posted on :19-Sep-22
Development Area :OTHER  OTHER
Reference Number :95547
Link to Atlas Project :
00119450 - EU for Agriculture
Documents :
Javni poziv_resursna i cirkularna azuriran 16.9.
Prilog 1 - Obrazac koncepta projekta 16.9.
Prilog 2 - Izjava o poslovanju u skladu sa UN global compact
Prilog 3 - Obrazac prijedloga projekta 16.9.
Prilog 4 - Pismo namjere o sufinansiranju
Prilog 5 - Izjava o broju novih radnih mjesta
Overview :

U okviru projekta EU4AGRI-Recovery koji finansira Evropska unija, u četvrtak, 1. septembra 2022. godine, objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške investicijama za unapređenje industrijske resursne efikasnosti i cirkularnih lanaca vrijednosti u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.             
 
Kroz ovaj Javni poziv, Evropska unija će podržati poljoprivredno-prehrambene poslovne subjekte koji žele da svoje poslovanje usmjere na resursno efikasnu i čistiju proizvodnju putem zelenih, digitalnih i cirkularnih poslovnih modela, s ciljem postizanja održive poljoprivrede, kontrolisane upotrebe prirodnih resursa i uvođenja dobrih praksi.

Ko se može prijaviti na ovaj Javni poziv? 

Na ovaj Javni poziv moći će se prijaviti obrti, samostalni preduzetnici, zadruge i mikro, mala i srednja preduzeća koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda ili primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, te koja su registrovana najkasnije jednu godinu prije objave ovog Javnog poziva.

U okviru ovog Javnog poziva na raspolaganju su 2,8 miliona KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 20.000 KM do 80.000 KM. Obavezno finansijsko učešće podnosioca prijave iznosi 15% ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova projekta.

Javni poziv je objavljen 01. septembra 2022. godine, te se prijave mogu podnijeti od  13. septembra 2022. godine, a krajnji rok za prijavu je 14. oktobar 2022. godine, do 17:00 sati.  Prijave se podnose isključivo putem elektronskog sistema dostave prijava https://javnipoziv.undp.ba/  koji je obezbijedio EU4AGRI projekat. Dostavljanje prijava u bilo kojem drugom formatu (e-mail, pošta, fax i sl.) nije prihvatljivo, te prijave dostavljene na taj način neće biti uzete u razmatranje.  

 

Svi zainteresovani mogu pristupiti Javnom pozivu putem oficijelne web stranice projekta, https://eu4agri.ba.

 

Promocija Javnog poziva će se raditi putem društvenih mreža i kroz realizaciju infosesija u nekoliko gradova u BiH. Mjesta i termini održavanja infosesija, će biti objavljeni na oficijelnoj stranici projektawww.eu4agri.ba. Dodatno, u okviru trajanja ovog Javnog poziva bit će organizirane informativne sesije, te online interaktivne konsultacije za potencijalne podnositelje prijava.

Prva online informativna sesija bit će održana u petak, 09. septembra u 11:00 sati, putem Facebook stranice eu4agri.

Dodatna pitanja u vezi ovog poziva mogu se dostaviti putem formulara za pitanja na web stranici projekta https://eu4agri.ba/postavi-pitanje/ u periodu od 12.09. do 07.10.2022. godinedo 16:00 sati. Na sva pitanja koja stignu prije ili poslije navedenog roka neće se odgovarati.

„Podrška Evropske unije oporavku i otpornosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini“ EU4AGRI-Recovery je 2.5-godišnja inicijativa, s ciljem podrške Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih efekata pandemije COVID-19 na poljoprivredno-prehrambena preduzeća i operatere ruralnog turizma, te osiguranje kontinuiteta njihovog poslovanja.

Projekat EU4AGRI-Recovery finansira Evropska unija u vrijednosti od 5 miliona eura, a zajednički ga provode Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Češka razvojna agencija (CzDA). Projekat je komplementaran projektu EU4AGRI (2020-2024).