View Notice

Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu podrške ženskih medijskih incijativa tokom COVID19 pandemije
Procurement Process :CP-QB-FBS - Call for Proposal – Quality Based Fixed Budget
Office :UNDP CO BIH - BOSNIA AND HERZEGOVINA
Deadline :26-Feb-21
Posted on :10-Feb-21
Development Area :OTHER  
Reference Number :75264
Link to Atlas Project :
00105416 - Women in elections in BIH
Documents :
Javni poziv - Podrska medijskim incijativama tokom COVID19
Prilog 1 - Obrazac projektnog prijedloga, WiE
Prilog 2 - Forma budžeta, WiE
Prilog 3 - Logicki okvir rada, WiE
Prilog 4 - Plan aktivnosti i promocije, WiE
Prilog 7 - Administrativni podaci o aplikantu, WiE
Prilog 8 - Finansijska identifikaciona forma, WiE
Prilog 10 - Lista za provjeru, WiE
Prilog 11 - Pismo namjere, WiE
Overview :

Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata je jedna od aktivnosti u okviru aktivnosti „Liderke u akciji: Emancipacija i pružanje usluga u sklopu humanitarnih i urgentnih praksi u vrijeme pandemije“, koja se provodi kao dio projekta Žene na izborima u BiH (u daljem tekstu WIE), finansiranog od strane Vlade Švedske.

Jedanaestog marta 2020. Svjetska zdravstvena organizacija je proglasila pandemiju COVID-a 191 , a vanredno stanje je u martu 2020. godine proglašeno u cijeloj Bosni i Hercegovini.

U deset jedinica lokalne samouprave4, tokom dosadašnjih aktivnosti, WIE projekat je uspostavio veoma blisku saradnju sa upravama, posebno strukturiranim fokusnim grupama i kroz manje infrastrukturne intervencije, izgradnju kapaciteta, savjetovanja o poboljšanju lokalnih socijalnih usluga i aktivnosti vezane za izradu lokalnih gender akcionih planova.

Cilj ovog javnog poziva jeste podrška kreiranju i publikovanju jasno osmišljenih medijskih inicijativa koje će promovisati i unaprijediti razumijevanje značaja primjere ženskog liderstva u zemlji, posebno u vremenu COVID pandemije.

Javni poziv usmjeren je na podršku produkciji ili ko-produkciji medijskih sadržaja na temu ženskog liderstva u primarno, ali ne isključivo 10 partnerskih jedinica lokalne samouprave i to: Banja Luka, Bijeljina, Gračanica, Laktaši, Ljubuški, Nevesinje, Olovo, Sarajevo-Stari Grad, Tešanj, Zenica.

Vise detalja u prilozenim dokumentima.

S postovanjem UNDP BIH